S-au reluat lucrările. Puterea negociază cu opoziţia amendamentele la bugetul pe 2011

Reprezentanţii PSD şi PNL au revenit  la şedinţa comisiilor de buget-finanţe, social-democratul Viorel Ştefan invocând patru puncte în care opoziţia şi puterea au căzut de acord.

La reluarea lucrărilor comisiilor de buget-finanţe au sosit în sală şi reprezentanţii PSD şi PNL. Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan (PSD), a precizat că revenirea opoziţiei se datorează faptului că au obţinut un acord din partea puterii pentru acceptarea a patru amendamente esenţiale.

Primul punct al înţelegerii invocate de Ştefan este suplimentarea bugetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu 52 de milioane de lei, 10 prin legea bugetului şi 42 de milioane la prima rectificare bugetară. La votul din comisie, acest punct a fost acceptat cu unanimitate de voturi.

Al doilea punct invocat de deputatul PSD a fost referitor la introducerea unor criterii transparente în legătură cu repartizarea sumelor în programul de dezvoltare a infrastructurii rurale. Criteriile respective sunt conţinute în OUG nr. 7/2010. Amendamentul respectiv a fost adoptat cu 33 voturi "pentru" şi 9 abţineri.

Al treilea amendament despre care opoziţia a spus că a ajuns la o înţelegere cu puterea se referea la revizuirea criteriilor de alocare a sumelor pentru drumurilor judeţene şi comunale. Propunerea a fost supusă unui vot de principiu, întrucât anexa la care trimite acest amendament nu a ajuns încă în discuţie. Amendamentul respectiv a fost adoptat în unanimitate.

Al patrulea punct invocat de Ştefan a fost introducerea posibilităţii ca începând cu 1 ianuarie 2011 microîntreprinderile să poată opta pentru plata unui impozit de 3% din cifra de afaceri. Acest amendament a fost şi el adoptat, cu unanimitate de voturi, conform Mediafax.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget-finanţe pentru a încerca deblocarea activităţii acestora, în condiţiile în care absenţa parlamentarilor opoziţiei a dus la suspendarea lucrărilor. Comisiile de buget-finanţe îşi suspendaseră sâmbătă la prânz şedinţa, până la ora 15.00, la constarea lipsei cvorumului, după ce parlamentarii PNL şi PSD au părăsit lucrările, nemulţumiţi că nu li se acceptă niciun amendament.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy