S-au cerut bani pentru blocarea hidrocentralelor. Ungureanu spune că USR a greșit

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

În plină criză energetică, România ține închise 11 hidrocentrale.

România nu poate porni hidrocentralele pe care le are din cauza unor plângeri/reclamații făcute de tot felul de ONG-uri și sateliți din sfera de influență a USR.

În plus, deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că partidul său, Uniunea Salvaţi România, a greşit contestând la Curtea Constituţională legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate.

În acest context, comunitatea Declic făcea apel la donații, în 2020, înainte să facă USR contestație la CCR. Acum, Emanuel Ungureanu spune că a greșit.

Declic strângea bani poate pentru... a ataca o lege, hidrocentralele fiind deja blocate în instanță:

„Contribuie și tu la continuarea campaniei de salvare a râurilor de hidrocentrale ilegale în arii protejate! 

Așa, lupta noastră pentru salvarea râurilor și a oricărei forme de viață care depinde de ele va avea mai mult succes.

Declic este finanțat în cea mai mare parte din donațiile membrilor și, în lipsa acestora, nu am mai putea continua activitatea. De aceea, orice ajutor este binevenit, oricât de mic. Și cel mai tare ne ajută să știm că poți deveni donator recurent la Declic. Nu valoarea contribuției este importantă, ci faptul că ne putem baza pe ea în fiecare lună”, transmitea Declic în 2020.

1. -imagine fara descriere- (declic_21580200.jpg)

https://facem.declic.ro/campaigns/doneaza-pentru-a-continua-campania-de-salvare-a-raurilor?utm_campaign=2020-07-06.682&utm_medium=post&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2Zx5rQbsZR9BWk-9tfs3rdIb2g82s6bI4_rxN10n2PncjGMXlh3AL3dSw

Practic pentru ce strângea Declic bani? 

De asemenea, întrebarea este de ce spune acum Emanuel Ungureanu că a greșit semnând, din moment ce USR susținea Declic, au fost împreună la toate protestele și aveau cam aceeași viziune pe toate subiectele.

Și de ce USR-iștii, dacă au greșit, nu își retrag contestația?

„Nu am fost sceptic, am fost vehement cu privire la ultimii 30 de ani în care USR a avut cred că vreo șase în politică, în rest, în zona de energie, deciziile au fost la PSD și PNL”, a spus, marți seară, la Antena 3, deputatul USR Emanuel Ungureanu. „Nu vă pot lăsa să spuneți lucruri care nu au acoperire”, a intervenit Mihai Gâdea. „Poți bloca anumite lucruri cu un singur vot. Dumneavoastră sunteți un partid care a blocat la Curtea Constituțională. Nu invocați faptul că nu aveți 50 la sută”, a adăugat Mihai Gâdea.

„Marea responsabilitate pentru că, la această oră, acele hidrocentrale nu sunt gata sunt la cei care au guvernat în zona de energie și cei care au avut prim-miniștri în acești ani. Nu USR. Responsabilitatea mea și greșeala mea... mi-o asum. Eu nu ar fi trebuit și nici colegii mei să semnăm. (...) Am spus un lucru foarte clar: a fost o greșeală că am semnat această contestație și de această greșeală ne-am dat seama unii dintre noi de abia după ce această chestiune a fost discutată astăzi. I-am întrebat pe colegii mei: Măi oameni buni...

Știți cum e? Vine de la Senat cineva și spune: cutare proiect este plin de ilegalități, pentru că vor să distrugă unii mediul. (...) Doamna Prună, care se ocupa de zona asta de energie, a avut o problemă mare în familie și nu a fost la momentul la care am strâns semnăturile, nu a fost să ne consilieze, pentru că ne-ar fi spus să nu semnăm asta. Doamna Prună nu este pe lista semnatarilor.

Nu o să auziți de la niciun parlamentar de la PSD sau PNL cum auziți de la mine când fac o greșeală să-mi asum și să spun public”, a zis Emanuel Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel