S-a modificat formatul Cupei Davis. Care sunt noutăţile

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei oraşe din Europa, a anunţat luni Federaţia internaţională de tenis (ITF), citată de AFP.

La propunerea Kosmos Tennis, grupul condus de fotbalistul Gerard Pique care a cumpărat competiţia pe echipe cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani, ITF "a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câştigarea Salatierei de Argint - n. r.), pe parcursul a 11 zile, cu ediţia 2021 disputându-se între 25 noiembrie şi 5 decembrie", potrivit unui comunicat al ITF.



Până acum, competiţia avea loc între 22 şi 28 noiembrie



ITF "a aprobat de asemenea o trecere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe începând din 2021".

"Formatul cu mai multe oraşe ar vedea două oraşe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiţia începând din 2021. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala", se precizează în comunicat. Organizatorii au lansat un apel pentru a identifica oraşele care s-ar alătura Madridului în vederea organizării ediţiei din 2021.

"O decizie finală privind formatul din 2021 va fi luată în luna martie ţinând cont de capacităţile de primire şi de evoluţia Covid-19", a adăugat ITF.

Prima ediţie a Cupei Davis cu nou format a avut loc în 2019 la Madrid. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza coronavirusului. Capitala Spaniei urma să găzduiască primele ediţii. Ediţia din 2019, câştigată de echipa Spaniei la ea acasă, nu a fost bine primită de public. Desfăşurarea competiţiei într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel