S-a decis. Unde se va juca finala Copa America

Columbia va găzdui finala turneului de fotbal Copa America din 2020, ediţie pe care o va organiza în asociere cu Argentina, a anunţat, joi, preşedintele columbian Ivan Duque, citat de AFP.

"Finala Copei America 2020 se va organiza în Columbia, ceea ce a fost una din marile noastre aspiraţii", a declarat şeful statului la o reuniune publică la Bogota.

Preşedintele columbian a precizat că 'marea noutate' i-a fost comunicată de Alejandro Dominguez, preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (Conmebol). Conmebol a anunţat pe 9 aprilie că ediţia din 2020 a Copei America va avea loc în Argentina şi Columbia, inaugurând astfel un nou format cu două ţări organizatoare.

Pentru a face posibilă desfăşurarea competiţiei în două ţări aflate la mii de kilometri distanţă, CONMEBOL a prevăzut să repartizeze echipele în două grupe de şase, care vor juca în fiecare din cele două ţări. Formatul actual, rămas în vigoare pentru ediţia 2019 din Brazilia, funcţionează cu trei grupe de câte patru, repartizate prin tragere la sorţi. În 2020, grupele vor fi definite conform criteriilor geografice. Columbia, Brazilia, Venezuela, Ecuador şi Peru, care aparţin zonei Nord, vor juca în Columbia, în plus cu una din cele două echipe invitate, Australia sau Qatar.

La rândul ei, Argentina va disputa meciurile din zona Sud alături de Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay şi Bolivia, precum şi cu cealaltă echipă invitată. După prima fază, primele patru echipe din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală. Columbia a organizat pentru ultima oară Copa America în 2001, ediţie la care a câştigat primul şi singurul său titlu continental. Argentina, la rândul ei, a fost organizatoare pentru ultima oară în 2011, fiind eliminată în sferturile de finală de Uruguay, care a câştigat titlul. Argentina a câştigat de 14 ori Copa America, ultima oară acum 26 de ani, la ediţia din 1993 din Ecuador.

Copa America la fotbal, un campionat al ţărilor din America de Sud, se desfăşoară anul acesta în Brazilia, între 14 iunie şi 7 iulie, cu participare a 12 echipe, împărţite în trei grupe. Pe lângă cele zece formaţii din confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) participă şi două echipe invitate, Qatarul şi Japonia, campioana, respectiv vicecampioana Asiei. Copa America este cel mai vechi turneu interţări din lume, împlinind 103 ani de existenţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel