S-a dat grațiere! Fake news doar pe jumătate

”Se forțează ca ordonanța de urgență pe amnistie și grațiere să fie adoptată în ședința de guvern de marți” - a fost știrea care a fost breaking news, la unele televiziuni din România, în decursul zilei de ieri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens. Chiar și așa, propagandiștii au continuat să o țină pe a lor: se va OUG pe amnistie și grațiere!

Și, ca în orice fake news, nu iese fum fără foc. S-a dat grațiere, este adevărat, dar... în Egipt. Un total de 710 de prizonieri au fost eliberați recent prin decizia președintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi. Autoritatea penitenciarelor continuă să selecteze prizonierii care se califică pentru eliberarea condiționată.

De asemenea, preşedintele egiptean a anunţat, prin iunie, că a graţiat peste 330 de deţinuţi, în majoritate tineri, mulţi dintre ei arestaţi mai ales în cursul protestelor din ultimii ani.

Preşedintele Al-Sissi a promis în 2015 că îi va elibera pe unii dintre tinerii încarceraţi în timpul reprimării declanşate de autorităţi după destituirea de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel