Ryanair, pierderi de milioane de euro în acest an

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Compania irlandeză Ryanair a înregistrat pierderi de 273 milioane de euro în perioada aprilie-iunie, dar se aşteaptă la o revenire puternică în perioada următoare. 

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a precizat că se aşteaptă să transporte între 90 şi 100 de milioane de pasageri în exerciţiul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, în creştere faţă de estimările anterioare cuprinse între 80 şi 100 milioane de pasageri. Comparativ, în exerciţiul financiar încheiat în martie 2021, Ryanair a transportat 27,5 milioane de pasageri, în scădere semnificativă faţă de vârful de 149 milioane de pasageri înregistrat în exerciţiul anterior.

Pierderile de 273 milioane de euro înregistrate de Ryanair în trimestrul aprilie-iunie sunt puţin mai mici decât cele 283 milioane de euro prognozate de analişti, potrivit Agerpres.

Vezi și: Ryanair face angajări. Se caută 2.000 de piloţi pentru o nouă flotă de avioane Boeing

Directorul general de la Ryanair, Michael O’Leary, a subliniat că deocamdată este imposibil să ofere o estimare de profit pentru anul financiar în curs, dar a reiterat că Ryanair se aşteaptă să înregistreze o mică pierdere sau să ajungă la echilibru. Michael O’Leary a mai spus că în luna iulie operatorul aerian se aşteaptă să transporte nouă milioane de pasageri, în partea superioară a intervalului de prognoză anunţat anterior, urmând să crească la 10 milioane de pasageri transportaţi în luna august.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel