Rusia, invocată de Băsescu pentru refuzul demisiei

Președintele Traian Băsescu spune că s-a consultat cu instituții ale statului atunci când s-a gândit să demisioneze. Miezul acestor discuții a fost situația regională, arată șeful statului, care invocă trei puncte de instabilitate, toate provocate sau suspectate că ar fi provocate de către Rusia.

"Nu vă pot spune, dar în orice caz toate cele care aveau responsabilități pe stabilitate politică, pe analiza situației din regiune. Probabil știți că era și este situația din Ucraina, instabilitate în Bulgaria, un mare scandal cu înregistrări în Polonia, deci cu mai multe instituții m-am consultat", a spus președintele, luni seară, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, șeful statului a mărturisit că între instituțiile la care se referă se numără și serviciile secrete.

Băsescu, gest fără precedent după acuzația de bădărănism

Cele trei situații invocate de Traian Băsescu, din Bulgaria, Ucraina și Polonia au un element comun. Agresiunea Rusiei în Ucraina a fost cofirmată și condamnată în repetate rânduri de NATO, aceasta culminând cu anexarea peninsulei Crimea. În Polonia, cabinetul premierului Donald Tusk cunoaște un moment de cumpănă după apariția în presă a unor stenograme compromițătoare. Multe voci suspectează că miniștrii polonezi au picat pe tehnica rușilor. Bulgaria a fost timidă în abordarea sa privind conflictul din Ucraina. Ulterior, amânarea proiectului South Stream (la presiunile Bruxellesului) a creat un clivaj la Sofia, o parte a spectrului politic cerând ignorarea recomandărilor Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel