Rusia a păcălit sancțiunile cu ajutorul criptomonedelor. Investigație de amploare derulată de SUA și UK

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

SUA şi Regatul Unit investighează o încălcare majoră a sancţiunilor impuse Rusiei prin tranzacţii cu criptomonede.

Statele Unite și Regatul Unit sunt în mijlocul unei investigații masive, evaluând tranzacții cu criptomonede în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, realizate prin intermediul unui instrument virtual de schimb stabilit în Rusia. Agenția de știri EFE relatează că aceste tranzacții ar reprezenta una dintre cele mai mari încălcări ale sancțiunilor impuse Rusiei după invazia în Ucraina.

Potrivit informațiilor furnizate de agenția Bloomberg, care a făcut publică această investigație, plățile investigate au fost efectuate prin intermediul pieței virtuale de schimb de valută Garantex, cu sediul în Moscova, folosind criptomoneda Tether, care are în circulație echivalentul a aproximativ 100 de miliarde de dolari americani.

Compania Garantex se află sub sancțiuni din partea SUA și a Regatului Unit din cauza suspiciunilor că facilitează delicte financiare și tranzacții ilicite în Rusia. Această investigație reprezintă unul dintre multiplele eforturi ale Occidentului de a limita fluxul de fonduri către Rusia, în contextul sancțiunilor impuse în urma sprijinului acordat de aceasta în războiul cu Ucraina.

Administrația președintelui american Joe Biden a fost activă încă de la începutul conflictului, încercând să investigheze diverse instrumente de schimb, cum este cazul Garantex. Cu toate acestea, complexitatea și opacitatea tranzacțiilor cu criptomonede fac dificilă anticiparea rezultatelor acestei investigații în acest stadiu, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel