Rușanu: Privatizările strategice, la presiunea FMI, nu sunt corecte

dan radu rusanu
dan radu rusanu

Vicepreședintele liberalilor Dan Radu Ruşanu nu este de acord cu privatizările unor companii strategice, precum CFR Marfă, Transgaz sau Transelectrica, la presiunea FMI, în condițiile în care alte state din Uniunea Europeană nu procedează la fel.  Liberalul consideră că vizita misiunii FMI ar fi fost oportună la începutul anului viitor, nu acum, și pledează pentru o renegociere a acordului cu instituția internațională.

"Din punctul meu de vedere, subliniez acest lucru, acordul cu Fondul Monetar Internaţional ar trebui renegociat, în special în ceea ce priveşte anumite privatizări din economia reală, privatizări ale unor societăţi de importanţă strategică pentru România. Nu e normal să privatizezi CFR Marfă! Am privatizat Sidex Galaţi, Petromul şi toate celelalte şi vedem unde suntem astăzi. Nu cred că este normal să mai scot la licitaţie un pachet atât de mare din Transgaz, din Transelectrica. Asemenea privatizări făcute la presiunea Fondului Monetar Internaţional nu sunt corecte. Eu nu sunt de acord cu realizarea acestor privatizări ale unor industrii strategice ale României", a precizat, joi, Dan Radu Rușanu la RFI.

Întrebat cum pot fi rentabilizate aceste companii, dacă nu sunt privatizate, Ruşanu a răspuns: "Printr-un management privat performant cu anumite ţinte, pe care trebuie să le atingă. În Uniunea Europeană, astăzi, toate companiile de stat sunt capitalizate de statele respective. Franţa-Gaz de France, cehii CEZ-ul şi toate celelalte. De ce domnii de la Fondul Monetar Internaţional vin cu o soluţie pentru România de privatizare şi de slăbire a statului în aceste companii, atâta timp cât restul Uniunii Europene nu aplică acelaşi program?".

În opinia liderului liberal, "orice discuţie astăzi cu FMI este superfluu". "Întâlnirea cu misiunea Fondului Monetar Internaţional cred că cel mai normal şi cel mai corect ar fi să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie sau în cursul lunii ianuarie, după ce va fi un nou Guvern, un nou ministru de Finanţe, un nou Parlament, noi preşedinţi la Comisiile de Buget-Finanţe din Senat şi Cameră şi atunci ar trebui să aibă loc aceste discuţii. Orice discuţie astăzi este superfluu, atâta timp cât nu ştii cum va arăta bugetul pe 2013, când nu ştim care va fi filosofia fiscală a viitorului ministru de Finanţe şi a viitorului Cabinet", a conchis vicepreşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel