Rușanu: Astra Asigurări, aproape de insolvenţă. 90 % din împrumuturile intragroup, la România Liberă

Președintele ASF, Dan Radu Rușanu, a declarat, marți, că instituția a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru Astra Asigurări. În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea face față plăților. Potrivit lui Rușanu, salariile de la ASF vor fi reduse cu 50 la sută în 2014.

- "KPMG se va ocupa de redresarea financiară a companiei (...) Astra va avea nevoie de un aport de capital semnificativ", spune Ruşanu.

 - Toate poliţele de asigurare emise de Astra rămân valabile până la expirare. Astra va fi obligată să onoreze toate solicitările care vin din poliţele de asigurare, a adăugat preşedintele ASF.

- Astra Asigurări a intrat în procedură de redresare financiară. Pe toată perioada procedurii, managementul va fi asigurat de firma de consultanţă KPMG.

- Se va accelera procedura de recuperare a împrumuturilor acordate în interiorul grupului și interzicerea de acordarea a noi împrumuturi. Rușanu a precizat că împrumuturile intragroup au reprezentat pentru ASTRA 110 milioane lei RON, din care mai mult de 90 la sută au mers către societatea Media Holding, cunoscută sub numele de România Liberă.

- Soția fostului ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu  s-a autosuspendat din functia deținută în ASF.

- În 2013 salariile conducerii ASF au fost reduse la jumătate față de salariile conducerii CSA aferente anului 2012, iar pentru 2014 vom propune colegilor și Comisiei Parlamentare reducerea cu încă 50% a salariilor astfel încât cel mai mare salariu din ASF să ajungă la 7.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel