Rus: În politică bărbații au calea lor

ioan rus
ioan rus

Decizia de a-și da demisia din funcția de ministru al Administrației și Internelor a fost cea mai potrivită, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Ioan Rus, care a hotărât să se întoarcă la Cluj-Napoca, având aceeași convingere: ”în politică, bărbații au calea lor.

Criticile președintelui interimar Crin Antonescu susținute, marți seară la emisiunea moderată de Mihai Gâdea de la Antena 3, i-au întărit convingerea fostului ministru de Interne, Ioan Rus, că decizia de a demisiona de la conducerea instituției a fost ”cea mai potrivită”, după ce și-a exercitat atribuțiile cu profesionalism.

"Intervenţia publică a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august îmi întăreşte convingerea că decizia mea a fost cea mai potrivită. Am luat-o când am înţeles că nu pot să fac ceea ce atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu aşteptau de la mine. Unul să măresc listele electorale, altul să le micşorez. Este războiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treabă şi am făcut, organizând din scurt alegeri şi referendum fără incidente", a declarat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, precizând că se întoarce la Cluj-Napoca dezamăgit.

"Plec acasă cu un gust amar, dar cu aceeaşi convingere: în politică bărbaţii au calea lor", a mai adăugat fostul ministru de Interne.

Ioan Rus a anunţat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că şi-a dat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, acuzând presiuni atât din partea președintelui suspendat Traian Băsescu, cât și din partea președintelui interimar, Crin Antonescu.

“Asupra mea şi a Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor”, a declarat Ioan Rus, luni.

Marți seară, preşedintele interimar Crin Antonescu l-a acuzat pe Ioan Rus că a mințit atunci când a acuzat presiuni asupra sa din partea sa, susținând că ”e foarte bine că a plecat. Dacă a plecat”.

"Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat...", a declarat Antonescu, la Antena3, precizând că el nu a făcut presiuni asupra lui Ioan Rus.

"Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale", a declarat marți seară Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel