Ruptură fără precedent între Klaus Iohannis și PNL

PNL se opune creșterii indemnizațiilor, susținută de președintele Klaus Iohannis.

"Suntem de acord cu dezbaterea tuturor măririlor când Legea salarizării bugetare va fi pe masa Parlamentului. Nu suntem de acord ca fiecare să dea câte o ordonanţă, să dea câte o dublare, triplare salariu", a spus Alina Gorghiu, copreşedinte PNL.
 
"Vrem să primească toţi odată, de la primul demnitar până la medic, profesor", a completat copreşedintele liberal Vasile Blaga, potrivit Antena 3.

Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare al PNL, a declarat, potrivit b1.ro, că "Inițiativa este oribilă. Vreau să vă spun că atunci când s-au dat acele pensii nesimțite, eu nu mai eram în parlament. Dacă eram, votam împotrivă. Socotesc că suntem destul de bine plătiți ca să nu ne majoram dincolo de nevoi indemnizația".

Deputatul PNL Costică Canacheu, care-și dorește să fie primar al Capitalei, susține că "În ideea că se va genera un nou sistem de retribuire a aparatului bugetar de la demnitari în sus, probabil că de la 2024 încolo ar fi o idee ca să avem o asemenea ierarhie. Acum ideea este neadecvată".

"Întrebați-i pe pesediști, nu ne întrebați pe noi că nu noi am luat această decizie. Poziția noastră a fost clară în parlament. Nu susținem această ordonanță", a spus Ludovic Orban. Întrebat dacă liberalii vor refuza această majorare, Ludovic Orban a răspuns: "Cum să refuzi dacă sunt stabilite prin lege? Asta este, o sa ne luptăm în parlament ca să nu fie adoptat. PNL se opune majorării".

VEZI ȘI: Iohannis, atenționat de un lider PNL: ”Nu poți să pedepsești societatea”

Vicepreședintele PNL Sulfina Barbu a declarat: "PNL susține respingerea în Parlament a ordonanței privind mărirea indemnizațiilor pentru cei 48 de demnitari, pentru a discuta această temă în ansamblul legii privind salarizarea bugetarilor. Implicit și pentru parlamentari considerăm că este oportună discutarea salarizării bugetarilor, atât pentru demnitari, cât și pentru angajații din sistemul bugetar".  "Este foarte important să știm care este anvelopa salarială, cât își poate permite economia României pentru creșterea salariilor bugetarilor, dar este foarte important în egală măsură să nu facem diferențieri între categoriile de bugetari. Să vedem și profesorii la ce nivel de salarizare pot să ajungă, și medicii. În consecință, dacă discutăm de demnitari, trebuie să discutăm de tot aparatul bugetar", a mai spus vicepreședintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel