Ruptură Dragnea-Grindeanu. Gușă: Se vede disperarea

Cozmin Gușă consideră că între premierul Sorin Grindeanu și președintele PSD Liviu Dragnea există o ruptură cauzată de abrogarea ordonanței 13, pe care premierul a solicitat-o fără acordul liderului PSD. 

"Toată enervarea împotriva lui Grindeanu este legată de faptul că a luat, în calitatea sa de prim-ministru, decizia de a renunța la OUG 13, lucru care i-a stricat treburile lui Dragnea”, a afirmat consultantul politic Cozmin Gușă la Realitatea.

"Se vede disperarea cu care Dragnea joacă împotriva celui care dă semne clare ca nu mai vrea să asculte de el. PSD este obligat să se reformeze, pentru că semnalele străzii, care nu sunt orientate în favoarea unui alt partid, sunt clare. În ochii protestatarilor, simbolul răului este, în acest moment, Liviu Dragnea. În fața lor, Dragnea a mai făcut o greșeală - a spus că n-ar fi știut nimic despre ordonanță", susține Cozmin Gușă.

Consultantul politic precizează că, pentru a calma spiritele din punct de vedere public, PSD nu are altceva de făcut decât să aibă o discuție prin care Dragnea să revină la masa deciziilor din partid și să nu mai conducă discreționar.

"Dragnea și-a dat arama pe față prea repede. Va fi chemat la discuții în partid"

Liviu Dragnea a crezut că poate cere conducere totală, însă PSD nu știe să fie condus decât într-un mod colectiv, susține consultantul politic.

PSD trebuie reformat

"Toți cei care au fost nedreptățiți - vicepreședinții partidului care au fost batjocoriți în public prin aceleași unelte prin care dorește să-l împingă azi pe Grindeanu în oprobriul public - toți cer o discuție. Dragnea este chemat de urgență la discuții la partid, pentru că partidul este nemulțumit de felul în care decurg lucrurile. Dragnea, prin felul lui, a otrăvit lucrurile. PSD a ajuns în oprobriul public românesc și internațional din cauza lui Dragnea care a condus atat de prost, probabil din neștiință, sau dintr-un reflex de baron. Și-a dat arama pe față prea devreme", a afirmat Cozmin Gușă.

În opinia sa, partidul va învinge și îl va pune pe Dragnea într-un program de "acceptare a deciziilor colective" din partid.

"Vor fi mișcări importante și în interiorul partidului, sau chiar i se va pune în vedere o soluție de abdicare politică pe care va trebui să și-o asume. În afară de clientela unor organizații județene din sud, altcineva nu este reprezentat. Pronosticul meu este că Dragnea va pierde aest meci. Un partid se conduce colectiv, ceea ce nu s-a întâmplat. Grindeanu are autoritate importantă ca prim-ministru și deocamdată n-a făcut prostii, ci a încercat să repare prostiile făcute de Dragnea", a precizat Cozmin Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel