Rujeola. Cifre alarmante. Ultimele decese, copii nevaccinați

Cele mai recente date privind epidemia de rujeolă în România arată că a crescut numărul copiilor decedați din cauza acestei boli.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 14.388, din care 59 de decese, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Doi copii nevaccinați, uciși de rujeolă

Potrivit sursei citate, cel de-al 58-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic şi prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de un an şi o lună, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Covasna, iar cel de-al 59-lea deces, confirmat serologic, a fost raportat la un copil de 2 ani şi 10 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Constanţa.

Cele mai multe decese provocate de rujeolă s-au înregistrat în judeţul Timiş - 9, în Dolj - 7 şi în Arad - 6. În săptămâna 25 - 29 iunie au fost raportate încă 142 de cazuri nou confirmate în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Vaccinul pentru rujeolă, gratuit

Rujeola este o boală infecțioasă foarte contagioasă, dar care poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinul antirujeolic este gratuit, fiind cuprins în schema națională de vaccinare. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii la vârstele recomandate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel