Rujeolă, statistică. 29 de cazuri noi într-o săptămână

rujeolă
rujeolă

Declanșată la începutul lui 2016, epidemia de rujeolă continuă. Vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a dat publicității o nouă statistică: avem, în total, până la data de 03 august, 14.854, din care 59 de decese. În sâptămâna 27 iulie – 02 august au fost raportate încă 29 de cazuri noi, în 8 județe și în municipiul București.

Cele mai multe cazuri - 13 - au fost înregistrate în București, 9 cazuri au fost în Călărași, 2 în Galați și câte unul în județele Buzău, Iași, Ilfov, Vâlcea și Teleorman.

Specialiștii spun că peste vară numărul cazurilor este posibil să fie mai mic, pentru că școlile, liceele, grădinițele și creșele sunt închise, fiind vacanță.

Copiii sub 9 ani, cei mai vulnerabili

În total, de la începutul epidemiei , cele mai multe cazuri - 4.951 - au fost înregistrate la copii cu vârsta între 1 și 4 ani, urmați de bebelușii cu vârsta sub un an - 3.062 de cazuri, ți de cei cu vârsta între 5 și 9 ani - 2.388 de cazuri.

De la începutul epidemiei, din 2016, și până acum, județele cu cele mai multe cazuri de rujeolă au fost: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Satu Mare, Brașov, Vaslui și Călărași (peste 99 de cazuri la suta de mii de locuitori), în timp ce în Vâlcea și Maramureș s-au înregistrat cele mai puține cazuri (maximum 10 la suta de mii de locuitori), arată datele Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel