Rugby, Cupa României: CSM Bucureşti - Steaua, derbyul ultimei etape

Partida dintre CSM Bucureşti şi Steaua, care va avea loc sâmbătă pe stadionul ''Arcul de Triumf'' din Capitală, de la ora 11,00, constituie derbyul ultimei etape din Cupa României la rugby, ediţia 2017-2018.

Potrivit site-ului competiţiei interne, o victorie a tigrilor, care se află pe poziţia secundă în clasamentul la zi al Cupei, ar permite acestora să joace semifinala, unde sunt deja calificaţi, din postura de gazde.

Confruntarea, care va începe de la ora 11,00, se anunţă una foarte interesantă în condiţiile în care militarii, pe poziţia fruntaşă în SuperLiga CEC Bank, au învins pe CSM în campionat chiar pe terenul acestora. CSM în schimb va arunca foarte probabil în luptă noile achiziţii, talonerul Cristian Ionescu (venit din liga a treia franceză), Andrei Toader (jucător adus de la Iaşi), georgianul Davit Ghigauri şi sud-africanii Danie Faasen (care a mai făcut parte din lotul CSM-ului anul trecut) şi James Wheeler.

Într-un alt meci, tot de la ora 11,00, pe Arena Zimbrilor, se vor întâlni CSM Ştiinţa Baia Mare şi Dinamo Bucureşti. Învinsă în etapa anterioară în propriul fief de CSM Bucureşti, Dinamo a pierdut matematic orice şansă de calificare în semifinale, în timp ce Ştiinţa Baia Mare este liderul la zi în Cupă şi practic, cu o victorie care îi este la îndemână, îşi poate asigura disputarea semifinalelor pe propriul teren.

[citeste si]

Cum CS Politehnica Iaşi s-a retras din toate competiţiile, Timişoara Saracens va profita de ocazie şi va disputa partida restantă cu Universitatea Cluj. Având două înfrângeri, timişorenii, chiar dacă se impun pe stadionul Iuliu Haţieganu din Cluj, depind de rezultatul partidei CSM Bucureşti - Steaua pentru o eventuală semifinală în Banat.

Miza ultimei etape din Cupa României, cea de-a 7-a, este aşadar stabilirea echipelor gazdă în semifinale, în condiţiile în care se cunoaşte deja faptul că în penultima fază vor merge CSM Ştiinţa Baia Mare, CSM Bucureşti, Timişoara Saracens şi Steaua Bucureşti. Locul 1 va juca cu locul 3, iar locul 2 cu 4, ocupantele primelor două poziţii beneficiind de avantajul de a disputa pe teren propriu meciul pentru calificarea în finala Cupei României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel