Rugăciunea pe care să o spui pe 1 ianuarie 2024 pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Această rugăciune e bine să fie rostită în prima zi din an, potrivit tradiției ortodoxe.

Sfântul Vasile cel Mare, sărbătorit în Biserica Ortodoxă pe 1 ianuarie și 30 ianuarie alături de Sfinții Grigorie Teologul și Ioan Gura de Aur, s-a născut în anul 330 în Capadocia, într-o familie numeroasă formată din cinci surori și frați, care ulterior au fost canonizați. Iată o rugăciune pe care să o rostești în data de 1 ianuarie 2024, rugăciune despre care se spune că are puterea să transforme dorințele în realitate.  

Rugăciunea de început de an care-ți îndeplinește toate dorințele

„Știu, Doamne, că cu nevrednicie mă împărtășesc cu preacurat Trupul Tău, și cu scump Sângele Tău, și sunt vinovat, și osânda îmi mănânc și-mi beau, nesocotind Trupul și Sângele Tău, al Hristosului și Dumnezeului meu; ci întru îndurările Tale nădăjduind, mă aproprii la Tine, Cel ce ai zis: Cel ce mănâncă Trupul meu și bea Sângele Meu, rămâne întru Mine și Eu întru el.

Îndură-Te deci spre mine, Doamne, și nu mă da spre batjocură pe mine păcătosul, ci fă cu mine după mila Ta; și să-mi fie mie Sfintele acestea spre vindecare, și curățire, și luminare, și pază, și mântuire, și spre sfințirea sufletului și a trupului; spre depărtarea a toată nălucirea și fapta vicleană, și lucrarea diavolească ce se lucrează cu dinadinsul întru mădularele mele; spre îndrăznirea către Tine și spre iubirea Ta; spre îndreptarea vieții și spre întărire; spre adăugarea virtuții și a desăvârșirii; spre împlinirea poruncilor; spre împărtășirea cu Sfântul Duh; spre merindea vieții veșnice, și spre răspuns bine primit la înfricoșata judecată a Ta, iară nu spre judecată, sau spre osândă. Amin!”

Sfântul Vasile cel Mare a fost recunoscut pentru practica milosteniei și a înființat Vasiliada, un așezământ filantropic dedicat îngrijirii celor nevoiași. A plecat la cele veșnice pe 1 ianuarie în anul 379.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel