ACL, plângeri pe numele tuturor persoanelor din Buzău care au cerut urna mobilă

Cezar Preda
Cezar Preda

Deputatul PDL, Cezar Preda, a declarat că ACL va depune, luni, plângeri penale pe numele tuturor persoanelor din județul Buzău care apar că au solicitat urna mobilă, pentru a vedea dacă cererile le aparțin și dacă într-adevăr toți solicitanții sunt netransportabili.

Cezar Preda a afirmat că în judeţul Buzău s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru urna mobilă, în unele localități numărul cererilor fiind dublu sau triplu comparativ cu primul tur de scrutin.

„Nici în cele mai negre scenarii n-am anticipat o asemenea mizerie, la care iau parte și asistă numeroase instituții ale statului. Am făcut 21 de plângeri penale privind transportul si influențarea votului în numeroase comune și la Râmnicu Sărat. Se folosesc mașinile primăriei, șoferii, angajați ai Primăriei.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, 16 NOIEMBRIE: EXIT-POLL neutru pentru ora 17:00. Ce REZULTATE au VICTOR PONTA și KLAUS IOHANNIS

Au apelat la tot ce înseamnă campanie neagră. Asistăm la o pasivitate a instituțiilor statului care trebuie să vegheze la respectarea Constituției. Am transmis la București că nu facem față unei asemenea înțelegeri obscure și murdare între un competitor și instituțiile statului. De când fac politică n-am întâlnit așa ceva. Toate instituțiile statului asistă pasiv la fraudarea alegerilor. În ce privește urna mobilă, de mâine, indiferent de rezultat, vor fi plângeri penale nomimale pentru fiecare cetățean care a cerut urna mobilă, să vedem dacă el a solicitat-o sau primarul și dacă omul este netransportabil, să terminăm și cu această mizerie", a spus Cezar Preda.

La rândul său, președintele organizației municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că sunt situații în care urna mobilă a fost trimisă la persoane care nu au fost găsite acasă, iar primarul voia să trimită din nou urna la acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel