Roxana Wring, șefă USR-Bucureşti, acuzată de poliţie politică. Nu era Nicușor Dan

Pe 17 septembrie, Roxana Wring a demisionat de la conducerea filialei USR Bucureşti, invocând dorinţa de a dedica mai mult timp proiectelor pentru Bucureşti. S-a speculat că plecarea e legată de intenția lui Nicușor Dan de a obține sprijinul USR-PLUS la Capitală. 

Se pare că motivul este cu totul altul: CNSAS urmează să trimită instanţei documente privind colaborarea dintre Wring şi fosta Securitate. 

Informaţia a fost făcută publică de ştiripesurse.ro, care menţionează că problemele acesteia cu CNSAS au început acum câteva luni, când s-au cerut informaţii despre acesta printr-o solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. Suspiciunile în ceea ce o privesc pe Wring au pronit de la faptul că CV-ul său începe cu anul 1988, când avea deja 33 de ani şi a plecat în Marea Britanie. Potrivit sursei citate, în urma verificărilor făcute de CNSAS a ieşit la iveală că până în 1989 a lucrat ca ghid la Oficiul Naţional de Turism Carpaţi, agenţia de turism a statului, poziţie din care a colaborat cu Securitatea. 

Această acuzație lovește și USR, formațiune care a fost etichetată ca partid al urmașilor Securității, din cauză că unii lideri au legături de familie cu ofițeri cu grad înalt din Servicile Secrete.

Wring, acuzată de poliţie politică 

Potrivit CNSAS, Roxana Wring ar urma să fie acuzată de poliţie politică, deoarece în urma colaborări sale cu Securitatea, mai mulţi cetăţeni români şi străini au avut de suferit. Ba mai mult, printre persoanele persecutate politic s-ar afla şi membri ai familiei fostei şefe USR Bucureşti. 

Consecinţe pentru Wring 

După ce CNSAS se va adresa instanţei, Wring ar urma să fie obligată să returneze toate indemnizaţile primite în calitate de consilier general, iar voturile date de aceasta în CGMB vor fi anulate. Tot anulate vor fi şi procesele intentate de Roxana Wring împotriva unor decizii ale CGMB. 

Dacă se va dovedi că a colaborat cu Securitatea, Roxana Wring ar putea răspunde penal ca urmare a declaraţiei false de necolaborare cu Securitatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel