Rovana Plumb, vot UDMR urmărire penală. Kelemen Hunor: E prematur şi lumea a fost creată în două zile

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că este prematur să anunţe cum va vota formaţiunea pe care o conduce în cazul ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru care DNA cere începerea urmăririi penale în dosarul "Belina". 

"E prematur şi lumea a fost creată în două zile. Pentru această trecere din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a consiliului judeţean nu cred că vreun ministru poate fi tras la răspundere. Ceea ce s-a întâmplat ulterior nu ştiu, nu cunosc, dar dacă noi punem în discuţie oportunitatea unui act normativ atunci mai bine lăsăm să guverneze anchetatorii", a afirmat liderul UDMR, la Palatul Parlamentului. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat şi vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. 

Rovana Plumb este în prezent deputat PSD şi ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar solicitarea DNA urmează să fie discutată în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel