Rovana Plumb: Rolul esențial al sistemului privat de pensii pentru sistemul public de pensii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vorbit, la DNEWS LIVE, despre sustenabilitatea sistemului de pensii, privat și public. 

"Eu cred cu tărie în sistemul privat de pensii, alături de sistemul public și cred cu tărie că trebuie să continue și cred că asigură sustenabilitatea întregului sistem de pensii. Banii care se colectează de la stat se duc pe destinații, astfel încât, prin viziunea pe care o avem la guvernare, să putem să creăm mai multe locuri de muncă, să putem ca din creșterea economică care se poate face prin o parte din acești bani de la stat care se duc în investiții, rezultatele să se resimtă în buzunarele fiecăruia dintre români", a spus Rovana Plumb, la DCNEWS LIVE. 

"70% se fac investiții în stat și restul se duc în diverse investiții, toate aceste tipuri de investiții fac subiectul și discuția analizei cu asociațiile fondurilor private prin intermediul ASF. Pe noi ne interesează să avem un venit de înlocuire complementar și credem că sustenabilitatea sistemului de pensii se poate asigura și prin menținerea sistemului privat de pensii", a adăugat ministrul Muncii, Rovana Plumb. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel