Rovana Plumb: Proiectele din sectoarele de apă și transporturi, urgentate

Crişan Andreescu / 18 iul 2018 / 13:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a aflat la Luxemburg, unde a participat la  întâlnirea cu Vazil Hudak, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI).

Dialogul a avut loc în prezența echipei care coordonează activitatea și proiectele dezvoltate de țara noastră.

Au fost discutate aspecte legate de parteneriatul instituțional al României cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apă și transporturi, pregătite de autoritățile române alături de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

La reuniunea de la Luxembourg, unde din partea României a mai fost prezent domnul Cătălin Gheran, director general AM POIM, au fost agreați, astăzi, câțiva pași concreți pentru urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă și transporturi.

Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 în sectorul de apă și proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum și pentru urgentarea pregătirii tuturor proiectelor din sectorul de transport.

Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispoziție pentru România.

La întâlnire, s-a convenit, totodată, continuarea dialogului pentru o mai promptă reacție în legătură cu orice întârziere apărută pe parcurs, cu un obiectiv clar și anume demararea în cel mai scurt timp a implementării proiectelor finanțate din fonduri europene pe care România le are în pregătire.

Ministrul Rovana Plumb salută deschiderea și atitudinea pozitivă a echipei BEI, condusă de vicepreședintele Hudak.

Vezi si: Valea Jiului, în dezbatere la Bruxelles. Rovana Plumb, proiecte pentru dezvoltare


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26