EXCLUSIV  Rovana Plumb, proiecte. Ce a spus după mișcarea lui Andi Cristea cu primarii români la Bruxelles

Săptămâna aceasta, Andi Cristea, europarlamentar PSD, a organizat la Parlamentul European, împreună cu Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, vizita unui prim grup de 35 de primari din județul Buzau. 

Comisarul european, Corina Crețu, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au răspuns invitației lui Andi Cristea. S-a discutat despre Europa și viitorul UE, fonduri europene, agricultură și politică externă. Primarii au avut oportunitatea de a se informa "direct de la sursă" despre utilizarea eficientă a fondurilor europene.

(w670)

Într-un interviu la DC News Live, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a vorbit despre acest subiect.

"Am primit o invitație din partea colegului nostru Andi Cristea de a mă întâlni, împreună cu doamna comisar Corina Crețu, căruia doresc să îi mulțumesc și pe această cale pentru sprijinul pe care îl acordă României. Discuțiile au fost bune. Soluțiile cu care a venit România, acceptul, spriinul și deschiderea Comisiei Europene conduc la o creștere rapidă a absorbției nu doar în termeni de cifre. Ați văzut că munca pe care am desfășurat-o anul trecut, 2017 fiind anul recuperării în ceea ce privește absorbția de fonduri europene în țară, iată că a dus, în primele două luni, nu doar la creșterea investițiilor în România, care sunt de patru ori mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut,  dar și un aport consistent de aproapre un sfert din veniturile nefiscale ale României, contribuind astfel la diminuarea deficitului bugetar", a zis ministrul Fondurilor Europene.

(w670)

Discuții cu primarii din Buzău 

"În cadrul discuțiilor cu primarii din județul Buzău, desigur că s-au ridicat anumite probleme în sprijinul cărora am venit cu soluții, cele mai multe fiind pe zona rurală. Acestea sunt legate, în special, de programul de dezvoltare rurală care este gestionat de Ministerul Agriculturii. Împreună cu doamna Viorica Dăncilă vom avea o discuție pentru a se putea lua o măsură de creștere a supracontractării pe programul național de dezvoltare rurală care are o alocare de 8,1 miliarde de euro pentru toată perioada de programare astfel încât proiectele declarate eligibile să poată intra în implementare cu finanțare. În acest sens se va lua o decizie în urma discuțiilor pe care le vom avea împreună cu doamna Viorica Dăncilă și domnul Petre Daea. Au fost interesați și de alte proiecte și programe pe care România le are în vedere prin Ministerul Fondurilor Europene de a le implementa", a mai spus Rovana Plumb. 

[citeste si]

VEZI RĂSPUNSUL:

AICI puteți urmări interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel