Rovana Plumb, ministrul Muncii: Separăm alocațiile pentru copii de cele sociale

Ministrul Muncii Rovana Plumb a anunțat, marți, o decizie de ultimă oră privind beneficiile sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au în întreținere copii: alocațiile dublate pentru copii vor fi decuplate de cele de sprijin a familiei. 

"Vom modifica legea în ceea ce privește condiționalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei și venitului minim garantat de alocațiile de stat pentru copii, deoarece în urma majorării alocațiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocațiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii și 500.000 de copii la micșorarea alocației de sprijin a familiei. De aceea vom decupla alocația de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obțin părinții și în funcție de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocațiile de sprijin a familiei și venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii și 500.000 de copii vor primi alocația de la stat egală cu ceea ce se primește în luna iunie și copii vor primi alocația dublată conform legii pe care am adoptat-o", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Întrebată dacă această modificare se va face prin OUG, ministrul Muncii a precizat: "Vom face această modificare pe legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanțe. Sperăm să fie gata cu toate avizele în cursul săptămânii viitoare.

Având în vedere că de la 1 iulie copii vor primi alocația dublată aferente lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse și care au în întreținere copii să fie afectate" a adăugat ministrul Plumb.

Rovana Plumb, PSD: PNL să înceapă să dea dovadă de responsabilitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel