Rovana Plumb: Metroul 1 Mai - Aeroportul Henri Coandă, undă verde de la CE

Crişan Andreescu / 13 feb 2019 / 16:40 Salveaza PDF Comentarii
Metrou
Metrou

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, precizează că proiectul referitor la construcția magistralei M6 de metrou, 1 Mai -  Aeroportul Henri Coandă a fost aprobat de Comisia Europeană.

"Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov", precizează Rovana Plumb.

"Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă, a mai declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători. Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA). Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

Vezi si: Rovana Plumb a anunțat câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați în 2019


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23