Rovana Plumb, imunitate. Varujan Vosganian spune cum va vota

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a anunţat marţi că el va vota împotriva cererii DNA în cazul Rovana Plumb, iar colegii săi de grup îşi vor exprima votul după cum le dictează conştiinţa. 

"Faptele care sunt puse în sarcina doamnei Rovana Plumb sunt exclusiv decizii de natură politică şi ele nu au niciun fel de dimensiune penală, nu pot fi calificate ca infracţiuni şi, în consecinţă, nu pot constitui un temei pentru o cercetare penală. Colegii mei vor vota după propria conştiinţă, dar la mine, inutil să vă mai spun, după această pledoarie, cum voi vota, adică împotriva declanşării unei cercetări penale", a declarat Varujan Vosganian în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor în care se discută solicitarea DNA referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb în dosarul 'Belina'. 

Deputatul ALDE a rugat-o pe Raluca Turcan (PNL) să nu mai afirme niciodată în plenul Camerei că un membru al Parlamentului care răspunde pentru fapte din perioada când era ministru, dacă este supus votului Parlamentului, el este mai presus de lege. 

Nimeni nu e mai presus de lege

"Nu, doamna Turcan, există Legea 115 din 1999, care stabileşte regimul juridic în acest caz. Faptul că e o lege, altă lege, nu înseamnă că cineva e mai presus de lege, pentru că dacă unor categorii de persoane li se aplică o lege, iar altor categorii de persoane li se aplică altă lege, fie că e vorba de breaslă, fie că e vorba de un statut funcţionăresc, nu înseamnă că cineva e mai presus de lege. (...) Nimeni nu e mai presus de legea votată în România", a susţinut Vosganian. 

El a adăugat că, totodată, nu-i place să se vorbească "despre demnitatea Parlamentului român în termeni slugarnici". 

"Aş vrea ca, de la această tribună, să nu se mai facă niciodată astfel de calificative. Parlamentul nu este ghişeu, Parlamentul nu se supune decât voinţei Parlamentului şi spiritului legii, Constituţiei şi a tuturor legilor care derivă din asta. Asta este demnitatea Parlamentului pe care noi trebuie să o apărăm. Dreptul exclusiv de începere a cercetării penale a unui deputat, membru al Guvernului, pentru fapte săvârşite în exercitarea funcţiei revine exclusiv Camerei Deputaţilor", a mai declarat Vosganian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel