Rovana Plumb, despre concentrația de cianură de la Roșia Montană

BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD

Ministrul Mediului a declarat, marți, la audierile din Comisia specială pentru Roșia Montană că există o diferență mare între concentrația de cianură din actualul proiect renegociat și cea din proiectul inițial. 

Rovana Plumb a precizat că "Proiectul iniţial permitea 5-6 părţi pe milion în iazul de decantare. Ne-am asigurat că investitorul va utiliza cea mai modernă tehnologie pentru neutralizarea cianurii. Ne-am asigurat că cianura va fi folosită numai în circuit închis, controlat, iar transportul va fi strict controlat", potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului a adăugat că s-a impus operatorului să lucreze cu o concentraţie de cianură de 3 părţi pe milion, adică o treime față de limita europeană. Ea a adăugat și alte cereri către operator, precum: măsuri asigurătorii suplimentare care vizează o protecţie sporită a iazului de decantare, sisteme noi de monitorizare a aerului şi a apei. În plus, se vor face și plantări şi împăduriri și se va asigura protecţia fonică și protecţia seismică a barajului iazului de decantare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel