Rovana Plumb: Ceea ce face Prinţul Charles este o minunată lecție despre valorile culturale

Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales, moștenitorul Coroanei Regale Britanice, s-a întâlnit, vineri, cu Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la Vizurești, în județul Dambovița.

"Mă bucur enorm că Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales a venit în vizită în județul nostru. Ceea ce face Alteța Sa pentru România este o minunată lecție despre cum să apreciem mai mult valorile noastre culturale și tradiționale și să conservăm satul și frumusețea lui, pe care, așa cum ne spune mereu Alteța Sa, trebuie să o pastrăm etern autentică, fiindcă este de negăsit în altă parte a lumii ceea ce noi avem", a declarat Rovana Plumb la întâlnire.

În acest sens, al valorificării și promovării moștenirii culturale românești, a fost lansat săptămâna aceasta programul E-cultura, în valoare de 10 milioane de euro, program cu depunere continuă de proiecte până în 2020.

[citeste si]

Oficialul român  a făcut un apel către instituțiile de cultură din județul Dâmbovița să transmită proiecte pentru promovarea patrimoniului cultural local. Obiectivul acestui demers este includerea în biblioteca digitală europeană a tuturor valorilor care definesc moştenirea culturală românească. E-cultura este în același timp un bun motor de promovare a turismului românesc.
La finalul întâlnirii cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales, Rovana Plumb a declarat că "Mi-am amintit astăzi, cu multă emoție, de onoarea pe care Alteța Sa mi-a făcut-o în anul 2013, când m-a invitat la reședința Clarence House. M-am bucurat, de asemenea, să-l revăd pe Excelența Sa Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, domnul Paul Brummell".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel