Urmărește emisiunea live


Roubini, SEMNAL FERM pentru Cîțu: ”Înainte de a decide să CREȘTI TAXE...” Anunță un an DUREROS

Nouriel Roubini  Foto: Facebook
Nouriel Roubini Foto: Facebook

Nouriel Roubini, economistul american care a prevăzut Marea Criză din 2008, a vorbit despre situația economică din România. 

”Trebuie să investiți mai mult în capitalul uman care există încă în țară” este semnalul dat de economist. Totodată, Nouriel Roubini subliniază, în interviul acordat pentru Observator, necesitatea de reforme: ”Aveți nevoie de o strategie pe termen mediu și lung pentru a crește productivitatea și potențialul de creștere a țării. Economia suferă, trebuie să oferi ajutor și venituri celor mai afectați, celor ale căror locuri de muncă sunt în pericol sau au devenit șomeri sau sunt foarte săraci”. 

Roubini atrage atenția și asupra întreprinderilor mici, afacerilor mici, pentru a fi ajutate. El subliniază că România ”are un deficit bugetar uriaș și un mare deficit al datoriei externe, chiar înainte de criză”. 

”În cele din urmă, dacă vor fi mai multe cheltuieli cu sănătatea, dacă vor fi cheltuieli pentru infrastructura publică, trebuie să finanțeze într-un fel aceste deficite. Să le finanțezi din taxe, depinde dacă există un plan adecvat de taxe. Îmbunătățirea sistemului de colectare a taxelor și reducerea evaziunii fiscale ar fi politica corectă înainte de a decide să crești taxele, pentru că unii oameni plătesc o groază, iar alții evită s-o facă” a spus Nouriel Roubini.

”Deși va fi un an dureros pentru toată Europa, pentru zona euro și pentru statele membre noi ale UE, există potențial pentru luminița de la capătul tunelului și o mai puternică revenire economică anul viitor” a mai afirmat economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel