EXCLUSIV  Rotativa 2023: Ce joc ar face PSD dacă refuză premierul. Palada, despre adevăratul pericol. ”În ritmul ăsta, n-o să scrie pe noi 30%”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sociologul Mirel Palada a vorbit în cadrul emisiunii ”Ce Se Întâmplă?”despre mutările care ar putea avea loc în partidele aflate la guvernare.

Sociologul Mirel Palada a vorbit în cadrul emisiunii ”Ce Se Întâmplă?”, moderată de Răzvan Dumitrescu, despre ce s-ar putea întâmpla în mai 2023, atunci când va avea loc rotația de la guvernare dintre PNL și PSD, dar și cu ce surprize ar putea veni alegerile din 2024. Totodată, acesta a menționat și care este partidul care s-a erodat cel mai mult în ultima vreme.

"Legat de momentul mai 2023 în care trebuie să facă rotația (PSD și PNL n.r.), mulți spun așa: "Domnule, Ciolacu s-ar putea să nu vrea să fie premier". Dacă nu ar vrea să fie premier înseamnă că țintește să fie președinte sau candidat la președinție. Se leagă?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

Mirel Palada: Doar PNL-ul și-a luat-o în freză pentru că s-a erodat 

"Se leagă nemaipomenit pentru că în momentul de față singurul lucru care s-a întâmplat din punct de vedere politic reprezintă erodarea puternică a PNL-ului. Tu ai două partide la guvernare, trei, dar UDMR-ul nu se pune, UDMR-ul își are 5% acolo asigurat. PNL-ul și PSD-ul trebuie să dea la pedale tot timpul ca să nu cadă. Ei, din datul la pedale la putere, unde inevitabil îți bate vântul în față și te erodează, doar PNL-ul și-a luat-o în freză pentru că s-a erodat și a început să fie sub 20%. PSD-ul s-a erodat și el, dar nu atât de mult, stă la 30%. Și atunci, PNL-iștii vin și zic: În ritmul ăsta n-o să scrie 30% pe noi, da` o să scrie 15 sau poate chiar 12", a spus Mirel Palada.

"Și atunci, te gândești la ce ți-a folosit fuziunea cu PSD-ul", a intervenit jurnalistul Răzvan Dumitrescu,

"Exact, ai făcut 20 cu 30, ți-a dat 50%, în 2015 aveai 50% și te întorci înapoi pe 15%?", a spus Palada.

"Pe când PSD gravitează tot timpul în zona 30%...", a punctat Răzvan Dumitrescu.

"Exact, PSD-ul, orice ar face, ei nu se dezumflă. Și atunci ei vin și zic: "Bă, hai să vă erodați și voi din mai încolo". Și PSD vine și zice: "Nu, nu mulțumesc, intrați dumneavoastră", a declarat Mirel Palada.

"Și pretextul este: "Bă, noi vrem să păstrăm ministerele", pentru că dacă ăștia vor să îi împingă totuși să ia premierul, dar păstrând și celelalte ministere, practic ei sunt scoși de la guvernare", a spus Răzvan Dumitrescu.

"Problema nu o reprezintă mai 2023"

"Hai să vedem pădurea și să nu ne oprim la copaci. Problema nu o reprezintă mai 2023 și ministerele, problema nu o reprezintă 2024, ci pericolul ca în 2024 PSD-ul să câștige și președenția și guvernarea, pentru că dacă PSD-ul nu intră cu premier să se erodeze și el, lasă PNL-ul să se facă de râs până la capăt", a intervenit Mirel Palada.

"Și atunci cine va interveni să îi oblige să ia premierul?", a întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Niște actori instituționali non-politici care să le spună: Nu e voie și președenție și guvern, hotărâți-vă", a răspuns Mirel Palada.

"Și dacă nu e voie și noi continuăm să vrem?", a mai întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Poate o să înflorească niște dosare, poate nu aveți basca pe partea dreaptă și pot păți ce au pățit și Ponta, Dragnea, și Oprea, și toți", a spus sociologul Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel