Rușii și britanicii, mega-afacerea care sfidează Ucraina

Rosneft a semnat vineri al doilea acord major cu Britsh Petroleum de la sancțiunile impuse de către UE directorului executiv al companiei rusești, un apropiat al lui Vladimir Putin, ca urmare a implicării Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters.

Înțelegerea pe cinci ani va furniza BP 12 milioane de tone de produse petroliere și implică o pre-plată de 1,5 miliarde de dolari, spune Rosneft.

Rosneft a rafinat anul trecut aproape 90 de milioane de tone de petrol, conform cifrelor oferite de companie.

Sancțiunile împotriva Moscovei au avut un impact limitat asupra industriei energetice ruse, piatra unghiulară a economiei de 2 trilioane de dolari a țării, având ca principal rezultat prețuri mai ridicate la împrumuturi pentru companiile interne.

De la impunerea sancțiunilor, directori ai Total, BP, Statoil și ExxonMobil au vizitat Rusia, pentru sublinia importanța pe care o acordă afacerilor cu cel mai mare producător de petrol din lume.

"Aici lucrez cu Rosneft. Este o afacere între companii. Nu comentez sancțiuni personale", a declarat, vineri, șeful BP, Bob Dudley.

Anul trecut, Rosneft a anunțat încheierea unui acord de peste 15 miliarde privind vânzarea de produse din țiței către BP.

Merkel aruncă în aer afacerea navelor Mistral. Stupoare pentru SUA: Obama reacționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel