EXCLUSIV  Roșia Montană: Cine plătește dacă România pierde procesul cu Gabriel Resources? Victor Ponta: Trebuie să fii bătut în cap!

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Victor Ponta a vorbit, în emisiunea ”Ce se întâmplă” de la DC News și DC News TV, despre cazul Roșia Montană.

Victor Ponta a vorbit în emisiunea ”Ce se întâmplă” de la DC News despre Roșia Montană și scandalul care a fost în jurul acesteia, în contextul în care zona auriferă a fost înscrisă în Patrimonioul UNESCO, iar sentința în cazul procesului dintre Gabriel Resource și România ar urma să fie dată în curând, potrivit unor surse Digi 24, în defavoarea României. 

”Crezi că o să plătească? Mă interesează. Eu pot să scriu o carte pe subietul acela. Scandalul a fost în 2014, înainte de alegeri. Dl Iohannis a spus foarte clar: Nu voi accpeta niciodată proiecte de tip Roșia Montană. Nu ca ticălosul de Ponta care a vrut să facă Roșia Montană.

Știu că am fost la Londra, am listat Romgazul și aveam niște protestatari cu Roșia Montană. Păi să dea bani ăia care erau cu Roșia Montană”, a spus Victor Ponta în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă” de la DC News.

Realizatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu, a subliniat că s-a vorbit demult despre posibilitatea ca România să fie dată în judecată în cazul Roșia Montană, ”și, când ne este lumea mai dragă, să pierdem niște bani, să nu știm de unde...”

”Că trebuie să fii foarte bătut în cap ca să ai niște resurse naturale să nu le exploatezi. Evident, să exploatezi, păstrând mediul, luând redevențe cât mai mari, asta este altceva, dar nu să spui NU.

Că protejăm galeriile. Eu am fost în galeriile acelea (...), când s-au închis minerii, în 2013, și le-am promis că eu vreau și susțin acest lucru. 

PNL-ul, atunci, a fost contra. Dl. Iohannis a fost contra și nu s-a mai făcut nimic.

M-am uitat, în 2018 a fost discutat în ședința CSAT, acum suntem în 2024, singurul membru al CSAT, că m-am uitat pe poze, este tot dl. Iohannis.

În 2021, Guvernul PNL-USR s-a bucurat că au înscris în Patrimoniul UNESCO. (...) Nu o să plătească nimeni, o să plătim noi”, a mai spus Victor Ponta.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel