Ronaldinho a intrat în politică

Ronaldinho s-a înscris în Partidul Republican Brazilian, după ce a anunțat în ianuarie că-și agață ghetele în cui.

Ronaldinho Gaucho, fostul jucător la echipe precum PSG, FC Barcelona, AC Milan şi al selecţionatei de fotbal a Braziliei, s-a înscris marţi în Partidul Republican Brazilian (PRB, de dreapta), considerat braţul politic al Bisericii universale a Regatului lui Dumnezeu (EURD), informează AFP.

Campion mondial cu Selecao în 2002 şi câştigător al Balonului de Aur în 2015, Ronaldinho şi-a anunţat în luna ianuarie retragerea sportivă, la 37 de ani. El se lansează, aşadar în politică şi ar putea candida la viitoarele alegeri generale, prevăzute în luna octombrie.

„Sunt fericit să pot participa la un proiect care caută ceea ce este mai bun pentru ţara noastră şi care aduce modernitate, bunăstare şi sănătate pentru toată populaţia", a precizat Ronaldinho într-un comunicat difuzat de partidul său.

Ronaldinho, politician „de dreapta"

PRB, mişcare politică la care este afiliat şi primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, a anunţat că fostul număr 10 s-a angajat „să contribuie la proiectele şi propunerile partidului, la nivel local şi federal".

„Pentru moment, nu s-a decis dacă se va prezenta la vreun scrutin", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul PRB.

După ce şi-a început cariera la Gremio Porto Alegre, în oraşul său natal, Ronaldinho s-a transferat în Franţa, la Paris Saint-Germain (2001-2003), devenind apoi un star mondial în tricoul echipei FC Barcelona, la care a evoluat între 2003 şi 2008.

Pe lângă titlul mondial din 2002, brazilianul mai are în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit cu Barca în 2006. El a mai evoluat ulterior pentru AC Milan (2008-2011), înainte de a reveni în Brazilia, la Flamengo (2011-2012) şi apoi la Atletico Mineiro (2012-2014), cu care a cucerit Copa Libertadores în 2013.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel