EXCLUSIV  Romgaz, program de investiții de peste 2,3 miliarde de lei pentru 2023. Răzvan Popescu: La Caragele avem 9 sonde

captură video DC News
captură video DC News

Răzvan Popescu a făcut cunoscut planul de acţiune al Romgaz pentru următorii doi ani.

Întreaga Europă se confruntă cu provocări nemaiîntâlnite: de la imprevizibilul context geopolitic la nevoia unor investiții uriașe nu doar în capacități de producție, transport sau furnizare, ci și în campanii de educare pentru schimbarea obiceiurilor de consum pentru clientul final. Reinventarea pieței de energie și gaze este soluția la toate aceste provocări. O confirmă şi Răzvan Popescu care a ţinut să aducă în prim plan programele şi iniţiativele de investiţie ale Romgaz în direcţia unei mai bune operativităţi pe fondul inflaţiei şi a crizei energetice din prezent.

"În anul 2022, odată cu achiziţia perimetrului Neptun Deep, Romgaz a avut cel mai mare program de investiţii de peste 5,6 miliarde de lei. Pregătim pentru 2023 un program de investiţii ambiţios, de peste 2,3 miliarde lei, din care sub jumătate din sumă va fi investită în proiectul Neptun Deep iar restul în centrala de la Iernut şi în mitigarea declinului natural pe producţie din onshore. Trebuie să fim foarte conştienţi că, până la urmă, onshore-ul este backbone-ul companiei. Din onshore au fost oferite gazele cu Ordonanţa 27 şi ulterior 119 sub care activăm, unde o mare parte din gazele Romgaz merg către furnizorul consumatorului casnic şi către producătorii de energie termică, asigurând astfel o predictibilitate către acestea cât şi un preţ competitiv, luând în calcul volatilitatea din piaţa gazelor.

Aceste investiţii sunt asumate, sunt antamate atât prin programul de dezvoltare a perimetrului Caragele pentru anii 2023-2025, unde avem pregătite în plan şi nouă sonde, şase cu siguranţă şi trei care depind de rezultatele celor şase. S-a făcut o evaluare a resurselor şi rezervelor pe care le avem disponibile spre exploatare pe perioada următoare şi încercăm să mitigăm toate riscurile pe problemele care există pe supply, din creşterile de preţuri, din inflaţia ridicată cu care toţi operatorii economici se confruntă în acest moment" a explicat Răzvan Popescu, directorul general Romgaz.

Conferinţa "Reinventarea pieţei, soluţie la criza energetică" poate fi urmărită aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel