Romgaz continuă exploatarea pe 11 perimetre petroliere

Vlad Manolache / 22 iun 2018 / 23:50 Salveaza PDF Comentarii
Romgaz
Descriere foto: Romgaz

Romgaz are planuri mari pe termen lung. Asta demonstrază actele adițioanale la acrodurile de concesiune a perimetrelor petroliere.

Societatea Naţională de Gaze Naturale "Romgaz" continuă exploatarea unui număr de 11 perimetre petroliere prin semnarea de acte adiţionale la acordurile de concesiune, informează, vineri, compania.

Convinși de rezultatele pozitive

"Rezultatele pozitive, obţinute prin implementarea programului de lucrări stabilite prin programele anuale ale operaţiunilor petroliere, au condus la creşterea volumelor iniţiale de rezerve dovedite pentru un număr de unsprezece perimetre, respectiv: Roman, Chirpăr, Păingeni, Tărceşti, Săuşa, Zau de Câmpie Şăulia, Petiş, Săbed, Ţaga, Alunu şi Retiş. SNGN Romgaz SA şi ANRM au decis continuarea operaţiunilor petroliere de exploatare pentru aceste zăcăminte comerciale prin semnarea unor acte adiţionale de prelungire a perioadei de exploatare. În conformitate cu prevederile art. 27 alin. (2) din Legea petrolului nr. 238/2004, durata iniţială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani", se spune într-un comunicat al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, odată cu aprobarea actelor adiţionale prin hotărâre de către Guvern, Romgaz va identifica un potenţial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanţa unei rate performante de înlocuire a rezervelor. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22