Romgaz are de recuperat o sumă uriașă de la ANAF

Irina Constantin / 19 dec 2017 / 18:22 Salveaza PDF Comentarii
Romgaz
Romgaz

Romgaz are de recuperat o sumă importantă de la ANAF. 

Romgaz a declarat şi achitat accize în valoare de 224 milioane lei, care figurează în evidenţa ANAF sub formă de creanţe fiscale, de recuperat de către societate, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Romgaz a primit, luni, Raportul de inspecţie fiscală de la ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, ca urmare a finalizării inspecţiei fiscale având ca obiect accizele.

[citeste si]

"Având în vedere prevederile legale în vigoare, echipa de inspecţie fiscală a concluzionat faptul că în cazul consumului tehnologic de gaz natural utilizat de către Romgaz pentru menţinerea capacităţii de a produce, de a înmagazina, de a transporta şi de a distribui gaze naturale, accizele nu devin exigibile. Menţionăm faptul că Romgaz a calculat, declarat şi achitat accize aferente consumului tehnologic pentru perioada 2010 - 2016 în valoare totală de 244 milioane lei şi care figurează în evidenţa ANAF ca şi creanţe fiscale, de recuperat de către societate", se arată în document.

Romgaz va efectua demersuri, în perioada următoare, pentru recuperarea acestor sume sau compensarea cu alte obligaţii fiscale. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23