EXCLUSIV  Romgaz, cifre impresionante. Adrian Volintiru: Aceasta este valoarea companiei - VIDEO

Mihai Ciobanu / 14 ian 2020 / 08:59 Salveaza PDF Comentarii

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, spune care este valoarea de piaţă a companiei şi cifra de afaceri a Romgaz.

Într-un interviu acordat DC News, Adrian Volintiru a vorbit despre valoarea de piaţă a companiei pe care o conduce - Romgaz - dar şi despre cifra de afaceri şi acţionariatul său.

"Romgaz e o companie deţinută în proporţie de 70% de statul român, iar alţi 30% sunt acţiuni listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi pe Bursa de Valori de la Londra. Ceea ce înseamnă că grija noastră pentru creşterea valorii companiei în folosul acţionarilor – care este primul element de strategie, consider eu, din orice construcţie de acest gen – este mult mai mare pe principii de guvernanţă corporativă, de transparenţă, de calitate a oamenilor, de profesionalism.

Sunt fonduri de investiţii, persoane fizice, companii foarte puternice care sunt acţionari minoritari la Romgaz. Valoarea de piaţă a Romgaz, după ultimele estimări, se învârte undeva la cinci miliarde de euro. E o companie care are o cifră de afaceri medie de până la 1,5 miliarde de euro, iar profiturile nete din ultimii ani s-au cifrat undeva la 1,5 – 2 miliarde de euro", a declarat Adrian Volintiru.  

VIDEO: 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24