Românii, umiliți de angajații din administrație. Chirieac: Nu vom reuși, probabil mai durează 10-20-30 de ani

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Bogdan Chirieac a fost întrebat în direct la România TV de ce sunt umiliți părinții în România, atât în contextul tragediilor produse în ultima perioadă, de dispariția fetelor din Caracal, cât și în cazul unui bărbat care încearcă să dovedească de ani de zile că fata sa a fost ucisă. 

Analistul politic a atras atenția asupra administrației din România și nevoia unei pregătiri mai bune în sistem. 

”Administrația din România, în ciuda schimbării de regim, în ciuda schimbării de sistem, în ciuda accesului României în Uniunea Europeană, în ciuda faptului că este mult mai bine plătită decât mediul privat- salariul mediu net în administrație fiind cu 75% mai mare decât salariul mediu net în mediul privat, probabil nu are o pregătire, o școală, nu are sentimentul că, pentru ceea ce primește de la societate, trebuie să dea ceva înapoi societății.

În cazul de față, este vorba despre poliție. Majorarea salariilor se pare că nu a dus la o diminuare semnificativă a procentului de corupție în interiorul poliției (...). Pentru cetățeanul care vrea să își plătească taxele la ANAF este o altă umilință, pentru cetățeanul care dorește să obțină o adeverință, administrația îi cere cetățeanului o adeverință pe care tot administrația o poate elibera.

”Mai durează chiar și 30 de ani până când angajații din administrație vor înțelege”

Nu vom reuși. Probabil că mai durează 10-20-30 de ani până când administrația din România va înțelege că cetățeanul îi plătește toate veniturile. Și căldura la locul de muncă, și lumina, și mașina.

Ori ne trebuie o școală pe bune pentru administrație, ori tinerii ăștia trebuie pregătiți. Ideea este că, în fiecare regim politic, când nu găsești un loc să te angajezi, faci și te dai peste cap să te angajezi la stat, iar la stat acestea sunt rezultatele”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel