Românii s-au călcat în picioare pentru CASELE la 250 de euro din satul Rotunda. Primarul: AM REUȘIT! Din ”sat fantomă” în ”sat de vacanță” FOTO

Satul Rotunda, din comuna Gura Văii, renaște! Inițiativa primarului Silviu Tinei a fost bine primită de românii din toată țara, care au luat cu asalt primăria. 

Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la Primăria comunei Gura Văii era un vuiet continuu. Oameni veniți din toate colțurile țării, aproximativ o mie, au depus oferte pentru casele din Rotunda, arată imaginile prezentate de unupetrotus.ro. (Vezi GALERIA FOTO) Ei au așteptat până după-amiază rezultatul licitației. 

A fost bătaie pe casele din Rotunda. Satul ”fantomă” se bucură de o poziționare excelentă pentru turism, ceea ce determină mulți români să opteze pentru o casă aici. Sau mai multe! Aici au venit și investitori în turism, dar și oameni simpli, pasionați de drumeții și de viața la sat. Pentru mulți, în Rotunda va fi casa de vacanță, de la sat, acolo unde se vor retrage pentru liniște și relaxare, dar și pentru ieșiri în natură. 

Satul este de mult părăsit de lume. Acum a devenit râvnit după ideea primarului din Gura Văii, Silviu Tinei, de a scoate casele la licitație la preț de câteva sute de euro. 

Din lotul de 250 de case, astăzi mai erau 126 și aproape o mie de doritori. Prețul lor crește odată cu cererea crescută, iar cine oferă mai mult obține și casa. După listarea câștigătorilor, se fac contracte de vânzare-cumpărare. 

Licitația nu a putut fi făcută online, procedurile presupunând prezența fizică fie a cumpărătorului, fie a unei persoane împuternicite prin notar, în numele acestuia. 

Din ”Satul Fantomă” în ”Sat de Vacanţă”!

”Da, am reuşit! Casele de la Rotunda îşi vor găsi noii proprietari! Rezultatele la împlinirea termenului limita de depunere a ofertelor arată aşa: 920 de caiete de sarcini vândute şi 838 de oferte depuse. Media arată că o casă a fost ofertată de 6,65 de ori. Cea mai dorită casă a adunat nu mai puţin de 33 de oferte! Comisia de evaluare va începe deschiderea oficială a plicurilor aflând astfel şi sumele oferite de noii cumpărători. Întoarse din drumul demolării, casele abandonate din 2006 vor da viaţă viselor fiecărui cumpărător. Din Satul Fantomă în Sat de Vacanţă, din gaura neagră a Bugetului Local în sursă generatoare de venituri! Mulţumesc tuturor angajaţilor implicaţi pentru efortul consistent depus!”, a declarat primarul comunei Gura Văii, Silviu Tinei, scrie Adevărul

A fost ridicat pentru cei rămași pe drumuri după inundații. Un an mai târziu, au dispărut și oamenii, și tot ce s-a putut lua din sat

Satul Rotunda, izolat și liniștit, se află deasupra Văii Trotuşului, la patru kilometri de Oneşti, iar peisajul te îmbie să te apropii. A fost ridicat de la zero în urmă cu 16 ani, pentru oamenii care au rămas pe drumuri după inundații. 205 case au costat 1,5 milioane de euro. Se pare că un an mai târziu nu mai era nimeni în sat, pentru că oamenilor nu le-a plăcut să trăiască izolați și au plecat pe rând. Din păcate, însă, nu au plecat cu mâna goală și au cam devastat satul. Au luat tot ce au putut lua. 

Citește mai mult aici despre satul Rotunda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel