România, zona Schengen și euro. Radu Tudor taxează un stat UE

Radu Tudor a comentat în emisiunea în emisiunea pe care o moderează, reacțiile venite dinspre Austria, care se opune ferm intrării României în zona euro și în spațiul Schengen.

"Cum se împacă afacerile de miliarde pe care le fac aici austriecii, cu retorica politicienilor? (...) N-ar trebui să spunem acolo la Bruxelles că atitudinea lor este incorectă față de noi?" se întreabă Radu Tudor.

Imediat după discursul lui Juncker de la tribuna Parlamentului European, care a apăsat pe pedala aderării la Schengen și euro pentru România, Austria a reacționat.

Liderii Austriei s-au pronunțat împotriva dorinței președintelui executivului european Jean-Claude Juncker de a vedea cât mai multe țări din UE alăturându-se zonei euro și au evocat precedentul crizei din Grecia.

"Atât timp cât acest lucru nu este rezolvat, o extindere a zonei euro nu are niciun sens, deoarece va crește doar problemele", a apreciat cancelarul austriac într-o intervenție la postul public de radio Österreich 1 (Ö1), evocând "exemplul-școală al Greciei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel