România vs Italia. Ponta: Ministrul din România nici nu a demisionat, nici nu a protestat!

Victor Ponta FOTO AGERPRES
Victor Ponta FOTO AGERPRES

Victor Ponta, liderul Pro România, a făcut o comparație pornind de la PIB-ul Italiei.

„Italia are un PIB (produs intern brut) de 2.000 miliarde Euro / a alocat în Bugetul pentru 2020 o sumă egală cu 3,7% din PIB pentru Educație / Ministrul Educației a demisionat în semn de protesc pentru alocarea necorespunzătoare!

România are un PIB de 200 miliarde Euro (de 10 ori mai mic decât Italia) / și a alocat în Bugetul pentru 2020 o sumă pentru Educație de doar 2,7 % din acest PIB - Ministrul Educației din România nici nu a demisionat, nici nu a protestat!

Italia nu este considerată un etalon pe plan mondial în ce privește Educația (sunt țări care alocă mult mai mulți bani și care au un Sistem mult mai eficient) / din acest motiv comparația este cu atât mai dureroasă! Înțeleg foarte bine că reforma Educației nu se reduce doar la bani, este nevoie de mult mai mult - alocarea bugetară este însă o condiție necesară, chiar dacă nu și suficientă - nu poți să faci reforme fără bani.

O să avem o țară mai bună dacă alocăm în fiecare an mai puțini bani pentru Educație și Sănătate? Răspunsul vi-l dați singuri!", a scris, vineri, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Ulterior, a adăugat: „Nu obosesc să răspund "haterilor", postacilor și "mioriticilor" care sunt feiciti că au mereu aceeași replică "lasă Ponta că așa ai făcut și tu" - pentru că NU este adevărat: în 2012-2015 în fiecare an Bugetele pentru Sănătate și Educație au crescut (fără să susțin că au fost suficiente) ! Poate conving câțiva să învețe să ceară de la cei care conduc acum să facă ceea ce este necesar!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel