România vs Italia. Ponta: Ministrul din România nici nu a demisionat, nici nu a protestat!

Rodica Mitu / 27 dec 2019 / 11:45 Salveaza PDF Comentarii
Victor Ponta FOTO AGERPRES
Victor Ponta FOTO AGERPRES

Victor Ponta, liderul Pro România, a făcut o comparație pornind de la PIB-ul Italiei.

„Italia are un PIB (produs intern brut) de 2.000 miliarde Euro / a alocat în Bugetul pentru 2020 o sumă egală cu 3,7% din PIB pentru Educație / Ministrul Educației a demisionat în semn de protesc pentru alocarea necorespunzătoare!

România are un PIB de 200 miliarde Euro (de 10 ori mai mic decât Italia) / și a alocat în Bugetul pentru 2020 o sumă pentru Educație de doar 2,7 % din acest PIB - Ministrul Educației din România nici nu a demisionat, nici nu a protestat!

Italia nu este considerată un etalon pe plan mondial în ce privește Educația (sunt țări care alocă mult mai mulți bani și care au un Sistem mult mai eficient) / din acest motiv comparația este cu atât mai dureroasă! Înțeleg foarte bine că reforma Educației nu se reduce doar la bani, este nevoie de mult mai mult - alocarea bugetară este însă o condiție necesară, chiar dacă nu și suficientă - nu poți să faci reforme fără bani.

O să avem o țară mai bună dacă alocăm în fiecare an mai puțini bani pentru Educație și Sănătate? Răspunsul vi-l dați singuri!", a scris, vineri, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Ulterior, a adăugat: „Nu obosesc să răspund "haterilor", postacilor și "mioriticilor" care sunt feiciti că au mereu aceeași replică "lasă Ponta că așa ai făcut și tu" - pentru că NU este adevărat: în 2012-2015 în fiecare an Bugetele pentru Sănătate și Educație au crescut (fără să susțin că au fost suficiente) ! Poate conving câțiva să învețe să ceară de la cei care conduc acum să facă ceea ce este necesar!”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29