Romania va începe să exporte carne de porc şi de pasăre

valeriu tabara
valeriu tabara

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, la Bistriţa, în cadrul unei întalniri cu fermierii, că Romania va începe să exporte carne de porc şi de pasăre.

"În sectorul porcin, suntem în situaţia de a putea reintra în perioada următoare pe piaţa externă. Este vorba de a începe exportul de carne de porc, ceea ce e extrem de important pentru cei care investesc în economia rurală românească. La păsări, la fel. În perioada următoare, probabil vom avea discuţii pentru deschiderea unor pieţe externe, pentru acreditarea unor abatoare pe care le avem, astfel încât să poată fi exportată carnea de pasăre din România pentru Est şi Vest", a declarat ministrul.

El a adăugat că statul român face eforturi ca să fie păstrate unele măsuri de susţinere a celor două sectoare.

"Facem eforturi şi am apelat inclusiv şi la domnul preşedinte (Traian Băsescu - n.r.) ca, în discuţiile cu FMI, să păstrăm sistemele de măsuri pe care le-am considerat oportune pentru sectorul de suine şi păsări, rezultate, de altfel, tot din discuţiile cu organizaţiile profesionale. Acolo am găsit un sistem de măsuri de susţinere bazat pe bunăstare, pentru că altfel veneam în contradicţie cu măsurile pe care ne dă voie să le luăm, din 1 ianuarie 2010, CE. Sunt obiecţii ale FMI, dar măsurile propuse de noi sunt absolut necesare ca să se constituie într-o bază de pornire, dar mai ales de dezvoltare a celor două sectoare", a declarat Tabără.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel