România va asigura, pentru doi ani, președinția UE a statelor care susțin energia nucleară

[] []

13 iun 2014 / 12:26
Salveaza PDF Comentarii

România va asigura, în următorii doi ani, președinția UE a grupului statelor membre care susțin domeniul nuclear, conform Departamentului pentru Energie.

Vineri are loc, în Luxembourg, reuniunea miniștrilor energiei din UE, eveniment la care România este reprezentată de ministrul de resort, Răzvan Nicolescu.

Vezi și: Energia se bagă în fața Economiei, la o conferință de presă a Guvernului

 

Principala temă a reuniunii este securitatea energetică, în noul context regional.

De asemenea, în marja reuniunii Consiliului Energiei, vineri dimineață a avut loc și o reuniune a grupului statelor membre UE care susțin energia nucleară.

La propunerea ministrului Economiei din Cehia și cu acordul tuturor celorlalți miniștri, ministrul român, Răzvan Nicolescu, a primit propunerea, în numele României, de a asigura președinția grupului statelor membre UE care susțin domeniul nuclear, pentru următorii doi ani.

„Am acceptat cu plăcere propunerea făcută României. Este o dovadă de încredere pentru dezvoltările noastre din domeniul nuclear. Suntem printre puținele state ale lumii care au în ciclu nuclear complet. Va trebui să impunem pe agenda europeană domeniul nuclear ca parte a soluției pentru a face față cu succes provocărilor europene actuale în domeniul securității energetice și al schimbărilor climatice”, a spus ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

Din grupul statelor UE care susțin energia nucleară fac parte Marea Britanie, Franța, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia și România.

Citește și: Ministrul Niţă: încep investiții chineze de 1 miliard de euro la Rovinari

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22