Militarii americani din Germania, aduși în România? Băsescu, atac la ambasadorul Kuzmin: Un PROPAGANDIST

Fostul președinte, Traian Băsescu, a vorbit despre politica internațională și despre amenințările lui Vladimir Putin. 

Traian Băsescu a vorbit despre politica internațională, despre faptul că militarii americani retrași din Germania vor fi aduși în România, dar și despre cel mai recent scandal între Moscova și București.

"Constatăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO și UE. Și-a făcut meandrele în Ucraina, ține Transnistria sub control, a ocupat Osetia și Abhazia din Georgia, estul Ucrainei este în război, ținut în tensiune, cu riscul ca oricând Ucraina să fie reinvadată, deci pasul următor nu mai poate fi făcut din cauza frontierei NATO. Garantează cineva că nu va face acest pas prin țările baltice? Măcar așa, ca o amenințare?”, s-a întreabat retoric Traian Băsescu. în direct la Digi24.

"România devine extrem de consistentă pe flancul estic. În plus, România este bine cotată, pentru că este una dintre puținele țări care oricât de grea a fost criza, a menținut 2 la sută din PIB pentru apărare. Asta înseamnă că se bucură și de credibilitate", a subliniat el.

Băsescu, reacție dură la adresa ambasadorului Rusiei la București

Fostul președinte a vorbit și despre cel mai recent scandal dintre București și Moscova, dar și despre ideea că militarii americani pe care SUA îi retrage din Germania ar trebui să fie aduși în România.

Sigur că rușilor nu le convine Strategia de Apărare Națională a României și atunci încearcă să o diminueze, iar ambasadorul Valeri Kuzmin este un propagandist de cea mai înaltă clasă, care să răspândească ziceri de-astea care să umilească.

Bine ar fi să stăm modești și decenți. Militarii americani nu vin la cerere, vin unde stabilește Pentagonul că e o urgență, acolo se vor amplasa, fie că este vorba de România, Polonia sau țările baltice", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel