România U19 şi-a aflat adversarii din calificările la EURO 2023

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

S-au tras la sorți adversarii României U19 în calificările EURO 2023, informează Federaţia Română de Fotbal.

Campionatul European U19 pentru jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2004 va avea loc peste doi ani în Malta.

În afara țării gazdă, calificată direct la turneul final, și a Portugaliei, care în baza coeficientului va evolua din Turul de Elită, celelalte selecționate de juniori de pe continent vor începe anul viitor preliminariile.

Miercuri, 8 decembrie, la Nyon a avut loc tragerea la sorți a primei runde a calificărilor. Vor fi 13 grupe de câte 4 echipe, primele două vor avansa la Turul de Elită, ultima fază înainte de EURO, împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.

România, aflată în urna a doua la tragerea la sorți, va evolua în grupa 6. Gazda grupei de calificare precum și programul vor fi stabilite ulterior. Perioadele de desfășurare pentru jocurile din această fază sunt 30 mai – 14 iunie 2022, respectiv 19-27 septembrie 2022. Turul de Elită va avea loc în primăvara lui 2023.

Grupa 1: Cehia, Grecia, Elveția, Andorra

Grupa 2: Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Luxemburg

Grupa 3: Ucraina, Suedia, Cipru, Kosovo

Grupa 4: Irlanda, Ungaria, Țara Galilor, Gibraltar

Grupa 5: Italia, Polonia, Bosnia și Herțegovina, Estonia

Grupa 6: Austria, ROMÂNIA, Letonia, Lituania

Grupa 7: Spania, Belgia, Rusia, Albania

Grupa 8: Franța, Scoția, Islanda, Kazahstan

Grupa 9: Anglia, Danemarca, Georgia, Muntenegru

Grupa 10: Norvegia, Serbia, Macedonia de Nord, San Marino

Grupa 11: Croația, Israel, Finlanda, Insulele Feroe

Grupa 12: Germania, Slovacia, Belarus, Armenia

Grupa 13: Țările de Jos, Slovenia, Irlanda de Nord, Moldova.

A trecut un an fără Paolo Rossi, eroul Mondialului din 1982

Italia va marca pe 9 decembrie un an de la despărţirea de unul dintre eroii săi, Paolo Rossi, atacantul simbol al Cupei Mondiale de fotbal 1982, câştigată de Squadra Azzura, decedat la vârsta 64 de ani, transmite EFE.

O boală incurabilă a lăsat lumea fără un atacant de instinct, inteligent, capabil să suplinească lipsa forţei fizice cu excelentul simţ de golgheter. Dar mai presus de toate s-a stins din viaţă un om elegant, amabil disponibil şi modest care a strâns la funeraliile sale o mulţime de coechipieri, prieteni sau simplu fani care l-au venerat ca un idol şi un exemplu.

A atins culmea carierei sale la Mondialul 1982 din Spania, unde Italia a cucerit al treilea din cele patru titluri mondiale din palmaresul său (1934, 1938, 1982, 2006), când imaginea lui a rămas vie în memoria italienilor prin evoluţia şi realizările lui. Rossi, care iniţial nu trebuia să joace la acea Cupă Mondială, a fost în cele din urmă eroul Mondialului spaniol, golgheterul competiţiei, campion mondial şi cel mai bun jucător al turneului. El a marcat trei goluri echipelor Argentinei şi Braziliei, conduse de Maradona respectiv Socrates, înainte de a reuşi o dublă în semifinala cu Polonia (3-1).

Suspendat pentru trei ani în martie 1980 în urma implicării sale în scandalul Totonero, o afacere cu meciuri trucate şi pariuri ilegale în Italia, el a fost totuşi convocat pentru Cupa Mondială din Spania, după reducerea pedepsei, în ciuda scepticismului presei şi suporterilor.

Rossi a câştigat în cariera sa două titluri în Serie A, Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei şi Cupa Italiei cu Juventus.

Atacantul italian a marcat trei goluri pentru Italia şi la Cupa Mondială din 1978, fiind golgheterul all-time al Squadrei Azzurra la Cupa Mondială, cu 9 reuşite în total, la egalitate cu Roberto Baggio şi Christian Vieri.

În cariera lui de jucător, Rossi a purtat tricoul echipelor Vicenza, Como, Perugia, Juventus, AC Milan şi Verona.

Asociaţia italiană de fotbal (AIC) a înfiinţat în august premiul Paolo Rossi pentru golgheterul din Serie A, care în sezonul trecut a fost câştigat de Cristiano Ronaldo, pe când juca la Juventus, cu 29 de goluri.

Mai multe oraşe italiene vor organiza diverse comemorări în amintirea lui Paolo Rossi, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel