Grupul Cioloş - Kovesi, reunit la Cluj. Ioan Rus, intervenţie

Ioan Rus a intervenit în direct în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RomâniaTV, după ce în cadrul acesteia s-a discutat despre o presupusă întâlnire "de taină" la Cluj între Laura Codruţa Kovesi,  Dacian Cioloş, Ion Ţiriac şi Ioan Rus acasă la cel din urmă.

Ioan Rus a făcut o serie de precizări după ce în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV s-a lansat informaţia potrivit căreia Laura Codruţa Kovesi ar fi avut o întâlnire cu acesta la Cluj, alături de Ion Ţiriac, Dacian Cioloş şi Virgil Ardelean. Potrivit surselor RomâniaTV, grupul respectiv ar pregăti doi candidaţi pentru prezidenţiale, unul de stânga şi unul de dreapta eşicherului politic: Dacian Cioloş şi istoricul Ioan Aurel Pop. 

Iată ce a declarat Ioan Rus: "La mine la cabană doamna Kovesi nu a fost în viaţa ei, Ardelean a fost acum vreo 4-5 ani şi Ţiriac la fel. (...) Am discutat de mii de ori cu Ţiriac şi nu-l interesează politica. (...) În acelaşi timp nu au fost niciodată la mine. Nu a fost nicio discuţie, sub nicio formă. În ceea ce priveşte candidaturile: Ioan Pop Aurel - vorba lui Dâncu, că am vorbit cu el mai devreme - zice: nu vorbeşti tu cu Ciutacu, măcar să ni-i schimbe, să îl pună la mine pe Ioan Pop Aurel că suntem colegi, prieteni şi să ţi-l lase ţie pe Cioloş, să îl susţii tu că sunteţi mai aproape profesional.

Nu avem nicio treabă. Ce pot să vă spun şi e o bârfă: şi eu am auzit că doamna Kovesi e în Cluj dar nu din motive de acest gen şi din cauza unor probleme de sănătate ale cuiva foarte apropiat din familie. Aşa am auzit eu. [...] Eu sunt membru al Pro România, acest partid va avea candidat la prezidenţiale iar eu voi susţine acest partid şi acest candidat cu posibilităţile mele. Este timp ca în perioada următoare coducerea partidului să-şi aleagă un candidat. Eu sunt doar membru simpul al Pro România."

Întrebat de ce nu l-ar susţine pe Dacian Cioloş, Ioan Rus a declarat: Pentru că el e un politician de dreapta, mult prea dreapta decât eu aş putea susţine vreodată şi nu am observat la dumnealui niciodată calităţile necesare pentru a fi un lider adevărat. [...] M-am lămurit că nu are ce-i trebuia unuia ca să conducă o ţară. Nu are, pur şi simplu!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel