EXCLUSIV  România, țară de proprietari. Prețuri apartamente, surpriză legată de chiriile din București și Timișoara

Foto Pexels
Foto Pexels

Prețul mediu al unei locuinţe din România a crescut cu 28,4% în ultimii cinci ani.

De ce oamenii cumpără atât de mult apartamente, în contextul în care au crescut prețurile? „Pentru că oamenii au nevoie. Pentru că inflația bate la ușă și devalorizarea monedei bate la ușă. Omul se gândește, decât să țină banii la bancă, hai să se apuce să facă ceva, să investească”, a spus Adrian Cionca în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

De menționat că România este pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba despre numărul de proprietari de locuinţe. Astfel, peste 95% dintre români deţin imobilele în care locuiesc potrivit unei statistici a Eurostat. Paradoxal, însă, tot România deţine supremaţia la cele mai aglomerate case din UE, cu un procent de 45% dintre români care se înghesuie în locuinţe.

Cu privire la evoluția chiriilor în ultimul an, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara au marcat scăderi, dar în laşi, Braşov şi Constanţa chiriile au crescut cu până la 7%.

„Chiria a stagnat, cel puțin la nivel de București și Timișoara”, a spus Cionca. În contextul în care chiriile vor stagna, oamenii ar putea alege să locuiască cu chirie și să se mute des în funcție de locurile de muncă.

Adrian Cionca, prim-vicepreședinte al PSD Timiș, la interviurile DC News

Strângere de semnături pentru demiterea lui Fritz. Cionca: Cred că Timişoara nu ar mai greşi încă o dată alegând un astfel de om

Adrian Cionca a mai spus, în același interviu de la DC News, că social-democraţii analizează demararea unei campanii de strângere de semnături la Timişoara pentru demiterea actualului primar.

„Era o vorbă când eram copil: ‘aţi minţit poporul cu televizorul’. Pentru generaţia asta Facebook, parafrazez: ‘aţi minţit poporul cu Facebook-ul’. (…) Totul este marketing. Cum a ajuns Fritz (n.r. – primar la Timişoara), un om care până la 34 de ani nu a muncit în viaţa lui niciunde, a fost doar ONG-ist? (…)

PSD e pregătit, la nivelul Timişoarei, inclusiv să ne apucăm să strângem semnături pentru demiterea domnului primar, că e prea mult. Ar fi nevoie de 70 şi ceva de mii de semnături, nu  foarte mult. Oamenii, atunci când l-au votat, mai mult decât votul pro-Fritz şi marketingul lui, a fost vot anti-Robu. Cred că astăzi Timişoara nu ar mai greşi încă o dată punând un băiat foarte frumos, cu o strategie de marketing impecabilă, să ajungă primar", a declarat Adrian Cionca, prim-vicepreședinte al PSD Timiș, la DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel