România - Suedia, scenarii calificare. La ce scor trebuie să câştige tricolorii

Federaţia Română de Fotbal prezintă câteva scenarii care ar putea face ca tricolorii să-şi păstreze şansele de a merge la EURO 2020.

Ne luptăm cu Suedia pentru locul 2 în grupă, cel care duce direct la Euro 2020. Iată cum arată acum situația, înainte de România-Suedia, Spania-România, Suedia-Insulele Feroe și scenariile prin care ne calificăm:

  1. Suedia 15p +9        (18-9)
  2. ROMÂNIA 14p +9        (17-8)

SCENARIUL 1: România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe. În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare, transmite FRF.

SCENARIUL 2: Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

SCENARIUL 3: România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1.

Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă.

  • Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.
  • Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid…
    • Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii…

SCENARIUL 4: România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor, transmite FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel