România, sub Mircea Sandu: De pe locul 3, pe 57 în clasamentul FIFA

Mircea Sandu
Mircea Sandu

Dezamăgirile și umilințele au ajuns să fie la ordinea zilei când vine vorba de naționala de fotbal a României. Dar știați că România a ocupat locul 3 al clasamentului FIFA?

[caption id="attachment_361114" align="alignleft" width="310"] foto: ziuaveche.ro[/caption]

Mircea Sandu este președintele Federației Române de Fotbal din anul 1990, timp în care naționala României a avut perioade excelente, în care a reprezentat o prezență constantă în primele 10 echipe ale lumii.

De aproximativ 15 ani însă, echipa care scotea în anii '90 oamenii în stradă s-a stins, iar performanțele și victoriile s-au transformat în eșecuri și umilințe pentru iubitorii sportului rege din România.

Evoluția României în clasamentul FIFA

Clasamentul FIFA a fost introdus în decembrie 1992.

În lunile iunie și iulie din 1994, "Generația de Aur" a dus naționala până pe locul 7 în clasamentul FIFA. Iar "tricolorii" nu s-au oprit aici.

În septembrie 1997, înaintea Campionatului Mondial din Franța, România a fost clasată de FIFA pe locul 3, (62 de puncte) după Germania (63 de puncte) și Brazilia (72 de puncte). Franța, Spania, Anglia, Argentina... toate aceste super-puteri fotbalistice ale lumii ne priveau de jos, cu admirație și invidie în același timp.

Declin dramatic

Din acel moment însă, naționala României a început să cadă în clasamentul FIFA. Lunile februarie 2011 și septembrie 2012 au reprezentat adevărate umilințe pentru echipa care în anii '90 își zdrobea adversarii și își disputa supremația lumii cu marile puteri fotbalistice.

România a retrogradat până pe poziția 57 în clasamentele FIFA aferente lunilor februarie 2011 și septembrie 2012.

Acum, în clasamentul FIFA pentru luna august 2013, naționala României ocupă poziția a 33-a, iar viitorul nu pare să fie deloc promițător.

Conducătorul rămâne pe poziții

Chiar dacă naționala e în picaj de 15 ani, fotbalul românesc este condus în continuare de aceeași persoană, care, timp de 23 de ani, a crezut și crede în continuare că este de neînlocuit în fruntea Federației. Nu contează că acum, Chile, Peru, Ghana, Muntenegru sau Mali - tot respectul pentru aceste naționale - ne privesc de sus, în timp ce o lume întreagă ne compătimește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel