EXCLUSIV  România, sub MCV. Renate Weber: Instrument politic! Nu mă feresc să spun

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a vorbit în cadrul interviurilor DCNews despre MCV.

În contextul informațiilor distorsionate despre situația din România, informații ce ajung la Bruxelles, Renate Weber a vorbit și despre MCV.

„Eu chiar am sperat că MCV-ul e un mecanism în care să fim parteneri ai Comisiei. Când vin toate misiunile să își ia informații și să evalueze, e important cu cine se întâlnesc. Dacă și ei primesc o parte din informație, atunci evident că vor trage concluzii părtinitoare. În România, cu excepția răsăritului și apusului, totul este politizat”, spune Renate Weber.

„Eu am pus de multe ori întrebarea în legătură cu acest MCV, privind sursele de informație. Niciodată nu mi s-a spus clar, ci doar mi s-a spus că s-au consultat în general cu societatea civilă, presa și evident procurorii și cei de la CSM”.

MCV-ul a avut rostul lui la început. Apoi s-a transformat într-un instrument care a fost folosit politic. Nu mă feresc să spun aceste cuvinte. Și Comisia Europeană este o intituție politică. În acest moment el există, dar nu-l mai văd atât de des infocat. Probabil vom prelua președinția cu el în funcție. (...) Îmi pare foarte rău de ipocrizia dublului standard. Parlamentul European a susținut de ani că e firesc să existe un mecanism care să se aplice egal tuturor statelor. Să avem chestiuni obiective de urmărit iar ori de câte ori sunt încălcate ele să fie puse în aplicare. Comisia Europeană avea această obligație, dar nu a făcut asta. Comisia Europeană vorbește, dar livrează destul de puțin din punctul meu de vedere, nu doar în acest domeniu, ci în multe altele”, a mai spus Renate Weber la DC News.

Urmărește aici întregul răspuns:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel